Zajímavosti z 258. zasedání zastupitelstva MČ Brno-Jehnice

Zajímavosti z 258. zasedání zastupitelstva MČ Brno-Jehnice

PORUŠENÍ ZÁKONA O ROZPOČTOVÝCH PRAVIDLECH – pan starosta se pokusil v rozpočtovém opatření dodatečně prohlasovat úhradu faktury za zemní práce na stromové kapli ve výši 118 000 Kč, kterou bez schválení zastupitelstvem již dříve zaplatil. V tomto  nezákonném postupu podporoval starostu jen pan Rinchenbach.

Ale vezměme to pěkně popořadě.

1) Byl vybrán zpracovatel projektové dokumentace na hasičku, kdy ze 3 nabídek byla vybrána ta nejlevněší za 1 712 000 Kč – kancelář Burian-Křivinka.
2) Prostředky na účelové komunikace – i když jsme opakovaně žádali o opravu cesty do Rakovců, tak zastupitelstvo toto odmítlo. Je zajímavé, že peníze místo toho byly schváleny na „účelovou“
komunikaci od domu pana tajemníka na Plástkách směrem k plánované aleji v polích a to v navýšené částce 441 971 Kč.
3) Schválena dohoda redaktorky Šrámkové 5 000 Kč/měsíc a nově budou jehnické listy od 1. 1. vycházet pouze 1x za 2 měsíce.
4) Schválena dohoda referentky stavebního úřadu 26 000 Kč/měs …paní ing Soňa Dvořáková, současně tuto funkci zastává v Ořešíně a se souhlasem starosty Levíčka bude 1 den v týdnu u nás..
4) Schváleny termíny obou plesů: obecní 12. 2. a školní 19. 2. Nejsme rádi, že oba plesy jsou takto po sobě. Ten obecní byl přesunutý z jiného datumu a nyní jde s tím pramálo co udělat…
5) Drama proběhlo při schvalování rozpočtového opatření č. 3, kde se snažil pana starosta uplatnit fakturu za zemní práce na stromové kapli ve výši 118 000 Kč… Ma základě naší důrazné argumentace a apelace na zastupitele se stalo něco naprosto neočekávaného …rozpočtové opatření NEBYLO SCHVÁLENO.
6) Všem Spolkům byl přiznán příspěvek 14 000 Kč, hasičům pak 20 000 Kč a Sokolu 70 000 Kč.
7) Rozpočet schválen beze změn… Na dětské hřiště je v plánu přesná NULA Kč, i přes naši výraznou argumentaci.

Jedna odpověď

  1. Zuzana Mehlhornová napsal:

    bod 5: gratulujeme! A posíláme obrovskou pochvalu za všímavost a za nekompromisní postoj-
    bod 7: zajímal by mě důvod, proč se v rozpočtu s dětským hřištěm nepočítá.. Chodíme velmi často přes Lelekovice, kde je úžasné outdoorové hřiště pro prakticky jakoukoli věkovou kategorii dětí.. I Ořešín nabízí dětem neporovnatelně větší možnost vyžití se venku.. Jaké argumenty má pan starosta? Že v Jehnicích nemáme děti?????????????????
    Všimli jsme si, jak se mladé rodiny s dětmi začali scházet u Sokolského bufetu. Jeho provozovatel je úžasný a snaží se tam dělat maximum. Dětem se tam evidentně moc a moc líbí…
    Je smutné, že aktivity pro mladé rodiny a jejich děti „suplují“ soukromníci (i když to dělají bezvadně) a v rozpočtu obce se nenajde ani koruna.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..